Vrijwilliger worden

Interesse?

  Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Zelfs als je, je maar een uurtje per maand kunt inzetten ben je voor scouting al een supervrijwilliger.

  Je kunt bij de Jan Campert groep aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Kom een keer kijken of neem contact op voor meer informatie. Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden doe je via de Jan Campert groep zelf. Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens.

  Als leidinggevende

  Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De meeste speltakken draaien één keer per week. Buiten deze ‘opkomsten’ bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Wil je meer weten? Bekijk de vacatures onderaan op de pagina, bezoek één van onze speltakken tijdens hun opkomst of neem contact op via onze contact pagina.

  Ondersteunende functie

  Naast de leidinggevenden die in de Jan Campert groep zorg dragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn om onze groep goed draaiende te houden. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder of verhuurder. Als groepsbegeleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden. Wil jij een bijdrage leveren aan de Jan Campert groep? Bekijk de vacatures onderaan op de pagina of neem contact op via onze contact pagina om te informeren naar de mogelijkheden.

  Scouting Academy

  Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen de Scouting Academy.

  Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

  Welke speltakken zijn op dit moment op zoek naar leiding?

  • Bevers (kinderen van 5 t/m 7 jaar)
  • Zaterdagwelpen (kinderen 7 t/m 11 jaar)
  • Scouts (kinderen van 11 t/m 14 jaar)*

  Welke overige vacature’s zijn er?

  1. Vrijwilligers groenonderhoud
  2. Vrijwilligers klusteam

  Beschrijving van de vacatures:

  Vrijwilligers in het groenonderhoud.

  Vind je het leuk om lekker buiten te werken, zonder al te veel verplichtingen? Wij zoeken mensen die met onze andere vrijwilligers op regelmatige basis gras willen maaien (hoe meer mensen dit doen, hoe lager de frequentie). Hierbij kun je denken aan eens in de 4 tot 6 weken maaien. 

  Vrijwilligers klusteam

  Op onze terreinen is altijd wel een klus te doen. Soms zijn het grote projecten zoals het vervangen van een muur van de gebouwen maar er zijn ook vaak kleine klussen die niet zo belangrijk zijn. Denk hierbij aan het verwisselen van lampen, het vervangen van een kapotte wc bril etc. Het klussen is op vele momenten mogelijk in overleg met speltakken en verhuur.

  Overigens, heb je interesse en staat hierboven geen ‘vacature’ die je past, neem dan alsnog contact met ons op.

  We kunnen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken!