Verhuur clubhuis

De Walderick

Wij verhuren ons clubhuis in Tienhoven als wij deze zelf niet gebruiken aan scholen en verenigingen.

Het troephuis (scoutingterm voor clubgebouw) “De Walderick” is eigendom van de Stichting Scouting Jan Campertgroep en ligt nagenoeg aan de Loosdrechtse Plassen (per boot te bereiken). Het huidige troephuis is in 1974 gebouwd op de fundamenten van de stallen van Fort Tienhoven. Op deze schitterende locatie wordt al decennia lang het scoutingspel gespeeld.
‘De Walderick’ (gebouw en terrein) biedt plaats aan maximaal 80 gebruikers. Slapen is zowel op de begane grond als bovenverdieping toegestaan. Bij overnachten met meer dan 30 personen adviseren wij ook gebruik te maken van zelf meegebrachte tenten.

Terrein en gebouw

Buiten beschikken we over een groot eigen speel- en kampeerveld met kampvuurkuil en parkeerruimte (overnachten in tenten is toegestaan) . Langs de weg kunnen in het Tienhovenskanaal boten worden aangemeerd.

Beneden bestaat het gebouw uit één grote ruimte met haartkachel, drie WC’s, doucheruimte (grote wasbak en vier douchehokjes) en keuken (keukenblok, twee koelkasten, één vriezer, één vijfpitsgas-comfort en één grote gasbrander.

NB: Eigen keukeninventaris meenemen! 

Boven is een ruimte waar slaapplaatsen gecreëerd kunnen worden en is een aparte ruimte met zitbanken en bar (meestal bij huurders in gebruik als leidingvertrek maar ook als slaapvertrek). Op de totale bovenverdieping kunnen ongeveer 25 slaapplaatsen gecreëerd worden.

Een kleine foto impressie

Ligging en omgeving

“De Walderick” ligt zo’n 4 km verwijderd van de dorpen Maarssen en Breukelen en is gesitueerd in een landelijk (stilte-)gebied. Aan de Vijfde (Loosdrechtse) Plas ligt het recreatiegebied “De Strook” (± 2 km, gratis toegang). Ook is de Walderick per kleine boot te bereiken, er ligt langs de weg die voor het terrein langs loopt een kleine steiger. Het Tienhovenskanaal is bevaarbaar voor Lelyvletten als ze hun mast strijken. Achter fort Tienhoven ligt een klein bos op 5 minuten loopafstand, dit kleine bos is zeer geschikt voor groepsspellen. In Maarssen zijn meerdere openbare parken, deze zijn zeer geschikt voor een leuke activiteit met een grote groep. Het dichtstbijzijnde grote bos is bij Hilversum (met de fiets ± 10 km). De stad Utrecht ligt op zo’n 12 km afstand.

Voorwaarden

Verhuur vindt hoofdzakelijk plaats van mei t/m september op: 

 • door-de-weekse dagen 
 • Paas-, Hemelvaart- en Pinksterweekenden 
 • gehele zomerperiode gedurende de basisschoolvakanties (volle weken za 16:00 tot za 10:00)

Toegestane huurders zijn:

 • scoutinggroepen 
 • scholen 
 • trainings- & opleidingsinstituten 
 • watersportverenigingen 
 • organisaties voor jeugd- & jongerenwerk

Het troephuis wordt niet verhuurd:

 • in reguliere opkomst weekenden (tussen 08:00 en 18:00)
 • aan studentenverenigingen
 • voor feesten

* Aan het bovenstaande concept huurovereenkomst kunnen geen rechten worden ontleend.

Verhuurprijzen

1, 2 of 3 nachten

Niet-Scouting P.P.P.N€ 5,50
Scoutinggroepen P.P.P.N.€ 5,-
Min. huursom per nacht€ 75,-
Borgsom per huurperiode€ 150,-
Vaste verbruikskosten per dag€ 25,-


4 tot 7 nachten
Niet-Scouting P.P.P.N€ 5,25
Scoutinggroepen P.P.P.N.€ 4,75
Min. huursom per nacht€ 50,-
Borgsom per huurperiode€ 350,-
Vaste verbruikskosten per dag€ 25,-

Wilt u ons clubhuis voor meer dan 7 nachten huren? Neem dan via het contactformulier onderaan deze pagina contact met ons op voor een opmaat gemaakte offerte.

Dagrecreatie & avondverhuur

8:00 tot 13:00€ 75,-
13:00 tot 18:00€ 75,-
18:00 tot 23:00€ 125,-
 • inclusief energiekosten bij normaal verbruik.
 • wij verhuren ons clubhuis niet voor dancefeesten, het geven van bijvoorbeeld een familie of bedrijfs-barbecue behoort wel tot de mogelijkheden. 
 • bij deze vorm van verhuur is overnachten niet toegestaan.
 • leden van scouting Jan Campert groep krijgen bij dagdeel/avond verhuur 50% korting op de verhuur prijs (1 keer per jaar, per lid).

Beschikbaarheid

Interesse?