Speltakken

Bevers
Zaterdag 15:30 – 17:00

De kinderen tussen 5 en 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken.

Welpen
Vrijdag 18:30 – 20:30
Zaterdag 13:00 – 15:00

De kinderen tussen 7 en 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

Scouts
Zaterdag 13:00 – 16:00

Heb je zin in actie en ben jij tussen de 11 en 15 jaar? Word lid bij de scouts en beleef uitdagende avonturen! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

Explorers
Zaterdag 9:30 – 12:30

Wil jij je eigen plannen maken en ben jij tussen de 15 en 18 jaar? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

Stam/Roverscouts
Zaterdag 9:30 – 12:30

Heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan roverscout en organiseer samen met andere jongeren tussen de 18 en 21 jaar je eigen kampen en activiteiten. Je kiest drie toffe uitdagingen waarmee je tijdens je roverscoutsperiode aan de slag gaat. Daarna kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger waarbij je andere scouts begeleidt.

Plusscouts
Diverse tijden

In deze laatste speltak (21+) is er geen begeleiding meer en bedenken de leden zelf wat ze bij Scouting willen doen. Gezelligheid met elkaar staat centraal bij de plusscouts! Veel van de plusscouts geven leiding aan de jongere speltakken. Vanuit deze speltak worden veel activiteiten georganiseerd voor de groep. Ook zijn er plusscouts actief met bijvoorbeeld het onderhoud van onze terreinen, gebouwen en materialen.

Bij welke speltak hoor ik?

Benieuwd bij welke speltak je zou komen als je je aanmeld? Vul dan hieronder je geboortedatum in en bekijk het!


Klik op de knop “Bereken de speltak”, om te hier te zien bij welke speltak je zou komen als je lid wordt.