Scouts

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.

Zelfstandigheid
Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’

Land of water?
Onze scoutinggroep heeft twee speltakken in de scoutsleeftijd. De ene groep ‘de landscouts’ doet zijn opkomsten altijd bij ons clubhuis:
‘De Walderick’ in Tienhoven. Terwijl de andere groep ‘waterscouts’ in het zomerseizoen altijd op de Loosdrechtse plassen te vinden zijn.

De opkomsten zijn van 13:00 tot 16:00. In het zomerseizoen duurt de opkomst van de waterscouts een uurtje langer tot 17:00 en starten de opkomsten meestal vanuit ‘Jachthaven Ruimzicht’.

Interesse?

Wil je meer informatie ontvangen of vrijblijvend een keertje komen kijken? Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Ik wil graag meer informatie over mijn leeftijdscategorie.

    Ik wil graag een keertje komen kijken.

    Ik heb interesse in landscouting

    Ik heb interesse in waterscouting